Swinkels (35) treurt: Ik denk niet dat het er nu nog ooit van gaat komen

Swinkels (35) treurt: "Ik denk niet dat het er nu nog ooit van gaat komen"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 11:40vr 07-08-2020 om 11:40

Arjan Swinkels (35) kan naar eigen zeggen 'een boek schrijven' over zijn periode bij KV Mechelen. Deze zomer verliet hij de Belgische club voor VVV-Venlo.

"Als ik een boek zou schrijven over wat ik daar allemaal heb meegemaakt, dan zou ik het niet redden met één hoofdstuk", vertelt Swinkels aan Het Nieuwsblad. Hij doelt op de affaire in 2019, toen KV Mechelen ondanks het winnen van de Belgische beker niét Europa in mocht. De club werd schuldig bevonden aan competitievervalsing.

"Die nasleep van de affaire, waar wij als spelers helemaal niks mee te maken hebben gehad, heeft zo'n impact gehad op iedereen", vervolgt de verdediger uit Moergestel. "KV Mechelen werd zo negatief benaderd daardoor, dat we als groep een enorme drive hadden om iets te laten zien."

Swinkels baalt van het mislopen van Europees voetbal. "Het was voor mij dé kans geweest om Europees te spelen en dan ook nog sowieso zes duels, want we zouden geplaatst zijn voor de groepsfase van de Europa League. Ik denk niet dat het er nu nog ooit van gaat komen. Bij VVV liggen de doelstellingen anders. We gaan ervoor om er weer in te blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws