BBC: nieuw 'Sané-scenario', Manchester City durft transfervrij vertrek te riskeren

BBC: nieuw 'Sané-scenario', Manchester City durft transfervrij vertrek te riskeren

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 15:15vr 07-08-2020 om 15:15

Ook de BBC maakt melding van een op handen zijnde transfer van Manchester City-verdediger Eric García. De negentienjarige Catalaan werd in 2017 overgenomen uit de FC Barcelona-jeugd en wil nu terug naar zijn geboortestad.

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft de vertrekwens van García bevestigd tijdens een persconferentie. De BBC meldt echter dat Manchester City niet zomaar mee wil werken: de nummer twee van het vorige Premier League-seizoen zou minstens 33 miljoen euro willen ontvangen voor de negentienjarige García.

Wordt dat bedrag niet op tafel gelegd, dan zijn The Citizens bereid om een transfervrij vertrek te riskeren: het contract van García loopt medio 2021 af. De situatie van de jonge Catalaan doet denken aan die van Leroy Sané, die eerder deze zomer naar Bayern München verhuisde. Ook de Duitser was net zijn laatste contractjaar ingegaan, maar Manchester City wilde alleen zakendoen voor de hoofdprijs.

García mocht vorig seizoen al meters maken in de League Cup en speelde in september 2019 zijn eerste Premier League-wedstrijd. Inmiddels staat hij op 22 officiële wedstrijden voor de onttroonde Premier League-kampioen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws