Ajax mag hopen: 'Niet iedereen binnen Bayern is overtuigd van komst van Dest'

Ajax mag hopen: 'Niet iedereen binnen Bayern is overtuigd van komst van Dest'

08-08-2020 12:27
56

Sergiño Dest wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Bayern München, maar vooralsnog pakte de Bundesliga-kampioen nog niet door voor de rechtsback van Ajax. Dat is niet zonder reden, stelt Sport1-verslaggever Florian Plettenberg.

"Niet iedereen binnen Bayern is overtuigd van zijn komst", laat Plettenberg weten aan de NOS. "Er komt sowieso een rechtsback als back-up voor Pavard, maar de vraag is of dat Dest wordt." Onlangs werd ook Max Aarons van Norwich City in verband gebracht met Der Rekordmeister, maar die lijkt in Engeland te blijven.

Bij Bayern is het de afgelopen periode ook onrustig geweest rond enkele steunpilaren, waaronder Thiago Alcántara en David Alaba. "Thiago lijkt vrijwel zeker te vertrekken, naar Engeland. Liverpool is zoals bekend een van de gegadigden", vertelt Plettenberg. "Over Alaba ben ik positiever. Hij is momenteel onmisbaar als centrumverdediger en Bayern wil hem per se binnenboord houden. Ze lijken tot een akkoord te komen."

Het duo is sowieso nog van de partij tijdens het restant van de Champions League. Bayern verdedigt zaterdag in de achtste finale een 3-0 voorsprong op Chelsea. "Hansi Flick heeft na het ontslag van Niko Kovac het dominante voetbal teruggebracht en alle sleutelspelers hebben zich achter hem geschaard. De stemming in de ploeg is top, het vertrouwen is groot. Voor mij is Bayern München de topfavoriet om de Champions League te winnen."