'We zijn niet minder dan Ajax, PSV of AZ, kan mooi Feyenoord-seizoen worden'

'We zijn niet minder dan Ajax, PSV of AZ, kan mooi Feyenoord-seizoen worden'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 13:26za 08-08-2020 om 13:26

Jens Toornstra is bij Feyenoord uitgegroeid tot één van de populairste spelers. Dat dankt de 31-jarige middenvelder mede aan zijn grote betrokkenheid, bij de maatschappij en de fans.

Zo stond Toornstra onlangs voor de deur bij de ouders van Jim Mulder, een zeventienjarige voetballer van Westlandia die om het leven kwam doordat hij werd geschept door een dronken automobilist. Jim was fan van Feyenoord en Toornstra in het bijzonder. De viervoudig international overhandigde een shirt van de Rotterdammers.

"Ik wist op dat moment niet wat ik moest zeggen en die mensen ook niet. Logisch, na zo'n heftige gebeurtenis", zegt Toornstra in het Algemeen Dagblad. "Maar als die mensen je dan laten blijken dat ze het zó waarderen dat jij je steun komt betuigen, dat je hun pijn ietsjepietsje kunt verzachten, dan raakt me dat enorm. Op die momenten besef je welke belangrijke rol je als bekende voetballer kunt vertolken. Tijdens zo'n bezoek aan de familie Mulder leer je weer even wat het échte leven is."

Als het aan Toornstra ligt speelt hij nog jaren in De Kuip. Hij ziet bovendien kansen komend seizoen. "Met Mark Diemers, Bryan Linssen en Christian Conteh erbij denk ik dat we nog sterker zijn geworden. Ik denk niet dat we minder zijn dan Ajax, PSV of AZ. Het kan weleens een mooi seizoen worden voor Feyenoord."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws