'FC Barcelona-paria Arthur wilde naar Barça-Napoli, maar is Camp Nou uitgezet'

'FC Barcelona-paria Arthur wilde naar Barça-Napoli, maar is Camp Nou uitgezet'

08-08-2020 21:02 Laatste update: 21:13
32

Opmerkelijk nieuws uit Barcelona: middenvelder Arthur Melo is Camp Nou uitgezet in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Napoli. Dat melden meerdere Spaanse media.

Arthur vertrekt deze zomer naar Juventus en leeft al wekenlang op voet van oorlog met FC Barcelona. Hoewel hij naar verluidt al bezig is met contractontbinding, wilde hij zaterdagavond toch naar Barça-Napoli. Volgens onder meer Mundo Deportivo mocht hij echter het stadion niet in. FC Barcelona speelt in een leeg stadion en mag slechts een beperkt aantal genodigden uitnodigen. Arthur stond niet op de lijst en mocht dus niet plaatsnemen op de tribunes.

De Braziliaan kwam sinds 27 juni niet meer in actie: hij viel toen vlak voor tijd in tegen Celta de Vigo, een paar dagen later werd zijn transfer naar Juventus wereldkundig gemaakt. Arthur reisde na het Primera División-seizoen af naar Brazilië en weigerde aanvankelijk terug te komen. Later kwam hij alsnog terug naar Catalonië, om zijn contract te laten ontbinden.

Dat Arthur ook tegen Napoli niet nodig bleek, was al een teken aan de wand. De Catalanen hebben juist op het middenveld problemen: Sergio Busquets en Arturo Vidal zijn er niet bij vanwege een schorsing.