Schmidt verrast met back bij PSV: 'Sterk in één-tegen-één en werkt keihard'

Schmidt verrast met back bij PSV: 'Sterk in één-tegen-één en werkt keihard'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 07:29zo 09-08-2020 om 07:29

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 08:00zo 09-08-2020 om 08:00

Roger Schmidt houdt een goed gevoel over aan zijn debuut als trainer van PSV. De Duitser compliteert met name centrale verdediger Jordan Teze, linksback Mauro Júnior en matchwinner Noni Madueke na de 0-3 zege tegen SC Verl.

"We hadden een goed gevoel voor de momenten waarop we moesten pressen en de momenten waarop we de tegenstander op eigen helft konden houden. We konden dat spel niet de hele helft spelen na deze week en in deze hitte, maar ik zag dingen die vanuit de training zijn vertaald naar de wedstrijd. Daar ben ik tevreden over", zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad.

Teze en Mauro Júnior speelden op voor hen nieuwe posities, maar ook daarover was de coach te spreken. "Voor Mauro Júnior is het een vreemde positie en hij kan daar positioneel verbeteren. Mauro is een speler die aan de bal goed functioneert, in de één-tegen-één sterk is en keihard werkt. Voor hem was het geen probleem om daar te spelen."

Man van de wedstrijd was Madueke, die een hattrick maakte. "Geen verrassing", stelt Schmidt. "Hij maakte al veel goals in de training. Hij voelt zich prettig voorin en hoeft dan niet als buitenspeler te fungeren. Noni timet vaak goed en heeft gevoel voor de ruimtes. Over zijn mentaliteit ben ik ook te spreken. Hij vecht voor zijn plek in het team en weet situaties vaak goed te lezen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Op welke plek zie jij PSV volgend seizoen eindigen?

(7728 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws