'Cavani toucheert vijftien miljoen en strijkt na PSG-avontuur neer in Portugal'

'Cavani toucheert vijftien miljoen en strijkt na PSG-avontuur neer in Portugal'

09-08-2020 07:43
18

Edinson Cavani vervolgt zijn loopbaan bij Benfica, zo verzekeren Portugese media. De 33-jarige Uruguayaan heeft een akkoord bereikt over een contract voor drie seizoenen bij de Portugese topclub.

Cavani komt transfervrij over van Paris Saint-Germain, waar hij door de concurrentie van onder meer Mauro Icardi, Kylian Mbappé en Neymar steeds vaker buiten de boot viel. Voor El Matador was daarom volop interesse. Zo kon hij in de winter nog naar Atlético Madrid, maar de Franse grootmacht wilde niet meewerken aan een transfer. Ook werd de spits gelinkt aan een terugkeer naar Zuid-Amerika, maar hij vertrekt dus naar Lissabon.

Volgens Record ligt bij Benfica een jaarsalaris van tweeënhalf miljoen euro én een tekenbonus van acht miljoen klaar voor Cavani. Trainer Jorge Jesus bevestigt tegenover de Portugese krant dat O Glorioso hard werkt aan de komst van de Uruguayaan. "We weten dat het financieel geen eenvoudige klus is, maar de president doet er alles aan", vertelt Jesus.

Mocht Cavani daadwerkelijk aan de slag gaan in het Estádio da Luz, dan moet hij Benfica aan een plek in de Champions League helpen. De ploeg eindigde dit seizoen als tweede in de Primeira Liga en stroomt daardoor in de derde voorronde van het miljardenbal in.