'Bezem gaat door selectie Juventus: negen spelers kunnen vertrekken'

'Bezem gaat door selectie Juventus: negen spelers kunnen vertrekken'

09-08-2020 10:03
82

Juventus wil na een teleurstellend verlopen seizoen schoon schip maken. Voorzitter Andrea Agnelli heeft technisch directeur Fabio Paratici de opdracht gegeven om te besparen op de salariskosten en de nodige overbodige spelers te verkopen.

Juventus presteerde dit seizoen ondermaats, ondanks de negende Serie A-titel op rij. De uitschakeling tegen Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League is het sein om de bezem door de selectie te halen. Trainer Maurizio Sarri moest al wijken en werd vervangen door Andrea Pirlo, maar een flink aantal spelers zal zijn voorbeeld volgen, meldt La Gazzetta dello Sport.

De Italiaanse kampioen wil onder meer af van grootverdieners Sami Khedira, Gonzalo Higuaín en Douglas Costa. De drie verdienen gezamenlijk zo'n veertig miljoen euro op jaarbasis. Daarnaast staat Juventus open voor goede aanbiedingen voor Alex Sandro en Danilo. Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, Mattia De Sciglio en Daniele Rugani mogen eveneens op zoek naar een nieuwe club.

Juventus wil zo besparen op salarissen en inzetten op jonge, meer gemotiveerde, maar ook goedkopere spelers. Pirlo moet dat proces als nieuwe trainer in goede banen gaan leiden.