Advocaat twijfelt over 'echte stap': 'Vissen in andere vijver dan Ajax en PSV'

Advocaat twijfelt over 'echte stap': 'Vissen in andere vijver dan Ajax en PSV'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 14:42zo 09-08-2020 om 14:42

Dick Advocaat vindt het 'heel gek' dat De Kuip nagenoeg leeg blijft voor het oefenduel met Sparta. De trainer van Feyenoord uit tegelijkertijd zijn begrip, mede in de wetenschap dat er zaterdag nog iemand positief werd getest bij de Rotterdamse club.

"Het strand ligt helemaal vol en hier mogen heel weinig mensen komen. Dat vind ik erg jammer. Maar wel begrijpelijk", zegt Advocaat tegen FOX Sports. De selectie van Feyenoord werd zelf ook opgeschrikt door een positieve coronatest. "Je schrikt altijd, maar je weet dat je het kan verwachten. Wat dat betreft doen wij alles extreem, ook met testen. We zitten dicht op het vuur met het Erasmus en onze eigen dokter. Misschien doen wij wel meer dan nodig is."

De Kleine Generaal laat weten 'blij' te zijn met zijn selectie. "Maar ik hoop nog steeds dat we er één of twee spelers bij kunnen krijgen. Als iedereen fit blijft is het geen probleem, dan hebben we een selectie waar iedereen rekening mee moet houden. Maar als er iets gebeurd met spelers, dan moeten we zien of we dat op kunnen vangen. Er zijn toch elf spelers weggegaan, met internationals erbij. En dat zeg ik niet om mezelf in te dekken."

Op dit moment ziet het er desondanks goed uit, benadrukt Advocaat. "Feyenoord heeft er alles aan gedaan om de selectie bij elkaar te houden, dat was al moeilijk. We zitten natuurlijk in een heel andere vijver te vissen dan Ajax en PSV. Maar wil je echt die stap maken, dan zal er iets meer moeten gebeuren. Of dat kan, betwijfel ik."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Feyenoord meer versterkingen nodig om kampioen te kunnen worden?

(2094 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws