Schmidt verrast met nieuwe PSV-rol Ihattaren: En dus moet hij nog leren

Schmidt verrast met nieuwe PSV-rol Ihattaren: "En dus moet hij nog leren"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 19:29zo 09-08-2020 om 19:29

Mohamed Ihattaren heeft het niet makkelijk gehad tijdens het trainingskamp van PSV in het Duitse Marienfeld. Trainer Roger Schmidt heeft echter het volste vertrouwen in het achttienjarige toptalent, dat meer verantwoordelijk krijgt.

Ihattaren oogde volgens Voetbal International 'niet okselfris' tegen SC Verl (3-0) en KFC Uerdingen (3-0). "Ook Mo heeft hard gewerkt deze week", verklaart Schmidt tegenover VI. "Sommige spelers zijn wat meer vermoeid dan anderen. Hij is nog steeds erg jong, we moeten niet vergeten dat hij pas achttien jaar oud is. Hij krijgt de tijd om in de beste conditie te geraken. Ik twijfel niet over het feit dat hij er aan het begin van het seizoen staat."

Verrassend genoeg speelde Ihattaren zondagmiddag in een controlerende rol op het middenveld. Dat was niet zonder reden, aldus Schmidt. "Ik denk dat het goed voor hem is om ook op die positie te spelen zich te ontwikkelen. Daar moet hij verantwoordelijkheden nemen, ook tactisch. Aan de bal kan ik hem niets meer leren. Zijn eerste balbehandeling is heel goed, hij heeft een goede passing én een goed schot. Hij moet andere dingen leren."

En dat ging met vallen en opstaan: Ihattaren leidde tot twee keer toe met balverlies een kans voor Uerdingen in. "En dus moet hij nog leren", concludeert Schmidt. "Van fouten kan je heel goed leren. Mo is heel goed met de bal, maar als hij niet goed voorbereid is op wat er om hem heen gebeurt, dan kan hij de bal verliezen. Vergis je niet: we kunnen van jonge spelers niet verwachten dat ze spelen als ervaren mannen van dertig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws