'Ik vind dat Leemans een aantal specifieke kwaliteiten als middenvelder mist'

'Ik vind dat Leemans een aantal specifieke kwaliteiten als middenvelder mist'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 20:50zo 09-08-2020 om 20:50

Clint Leemans viel vorig seizoen buiten de boot, maar PEC Zwolle-trainer John Stegeman is blij met de verrichtingen van de middenvelder in de voorbereiding. Stegeman gebruikte Leemans ook tegen Heracles Almelo op diens nieuwe positie van hangende linksbuiten.

"Clint is een voetballer pur sang", zegt Stegeman tegen FOX Sports. "Heel balvast, heel goede trap, gevoel voor positie... Hij is ook een speler die bijna altijd naar voren draait en tussen de linies aanspeelbaar is. En hij kan mensen wegsteken naar de goal."

"Hij is hier gekomen als middenvelder, maar ik vind dat hij daarvoor - in onze manier van voetballen - een aantal specifieke kwaliteiten mist. Hij kan het wel, maar op deze positie vind ik hem nog een slag beter. Hij deed het goed tegen AZ en ook vandaag maakte hij een goede indruk op mij."

PEC was zondag met 0-1 te sterk voor Heracles, met een goed spelende Leemans. Stegeman: "Hij is geen Ziyech, maar dat is wel de manier waarop hij die rol moet invullen. Dat kan hij ook. Hij mist de absolute snelheid, maar ik zie dingen waarvan ik denk: daar zou je bij ons weleens kunnen gaan spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eindigt PEC Zwolle komend seizoen in het linkerrijtje?

(803 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws