AD: AZ dreigt ondanks akkoord Kongolo mis te lopen, promotie Fulham slecht nieuws

AD: AZ dreigt ondanks akkoord Kongolo mis te lopen, promotie Fulham slecht nieuws

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 14:59ma 10-08-2020 om 14:59

AZ dreigt alsnog naast zijn gewenste defensieve versterking te grijpen, meldt het Algemeen Dagblad maandagmiddag. Terence Kongolo kan ook voor een hereniging met kersvers Premier League-promovendus Fulham kiezen.

De viervoudig Oranje-international werd al langere tijd gelinkt aan AZ, dat na het vertrek van Stijn Wuytens op zoek is naar een nieuwe centrale verdediger. Volgens het AD had Kongolo's werkgever Huddersfield Town al toestemming gegeven voor een huurdeal met AZ, mits de Alkmaarders zijn volledige salaris over zouden nemen. Dit bleek echter een struikelblok voor de nummer twee van het vorige Eredivisie-seizoen.

In de tussentijd is Fulham – dat Kongolo het afgelopen half jaar al huurde van Huddersfield Town – via de play-offs naar de Premier League gepromoveerd. De Londenaren hebben dus wel de mogelijkheden om de oud-Feyenoorder tijdelijk of zelfs permanent over te nemen.

De tijd begint dus te dringen voor AZ, dat ook oude bekende Wesley Hoedt op het oog heeft. De verdediger van Southampton trainde na het aflopen van zijn huurperiode bij Royal Antwerp FC mee met zijn oude club, maar liet toen weten niet terug te keren. Ook Jan Paul van Hecke (NAC Breda) is een optie, maar de twintigjarige Zeeuw heeft meerdere ijzers in het vuur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws