Tweede positieve test bij Feyenoord: 'contact met andere besmette speler oorzaak'

Tweede positieve test bij Feyenoord: 'contact met andere besmette speler oorzaak'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 20:36ma 10-08-2020 om 20:36

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 20:44ma 10-08-2020 om 20:44

Feyenoord is opnieuw getroffen door het coronavirus. De stadionclub maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat er na het oefenduel met Sparta een tweede positieve test is geweest.

Zaterdagmiddag werd de eerste besmetting gemeld. Feyenoord noemt in verband met de privacywetgeving geen namen, maar de club stelt vast dat de besmetting van de tweede speler vrijwel zeker tot stand is gekomen na contact met de eerste. De speler in kwestie had tijdens de eerste testronde namelijk een negatieve test afgelegd.

Volgens clubarts Casper van Eijck was er tijdens de wedstrijd van zondagmiddag nog geen sprake van besmettingsgevaar. Desondanks heeft Feyenoord stadgenoot Sparta wel op de hoogte gebracht van de testresultaten. De stadionclub speelt zondag thuis tegen FC Twente: die wedstrijd gaat vooralsnog door, vrijdag zal er een nieuwe testronde in De Kuip plaatsvinden.

Het wekelijks testen van spelers is in deze fase van de voorbereiding nog niet verplicht: Feyenoord heeft ervoor gekozen om geen wekelijkse tests uit te voeren. Van Eijck liet eerder al aan Voetbal International weten dat hij meer zag in 'laagdrempelig testen' wanneer er klachten zouden ontstaan. "Je wilt dat ze zich met klachten op ieder moment bij je melden en niet dat ze blijven rondlopen en denken: ach, zaterdag word ik weer getest", verklaarde hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws