Ook commentator Avsaroglu 'de klos': 'Oh, niet over nagedacht, zei Feyenoord'

Ook commentator Avsaroglu 'de klos': 'Oh, niet over nagedacht, zei Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 14:47ma 10-08-2020 om 14:47

Ook Arman Avsaroglu ontkwam zondagmiddag niet aan de mondkapjesplicht tijdens Feyenoord-Sparta. De commentator was namens de NOS afgereisd naar De Kuip om de vriendschappelijke stadsderby van commentaar te voorzien en deed dat mét een mondkapje.

Feyenoord beperkte het aantal toeschouwers – na tussenkomst van de lokale autoriteiten – van zevenduizend tot drieduizend én stelde het dragen van een mondkapje verplicht, liet het vrijdag al weten. Avsaroglu nam na het horen van dit nieuws contact op. "Ik had een beetje spijt, want ik had veel contact met Feyenoord: wat de richtlijnen zouden zijn en hoe het zou gaan. Toen kwam die mondkapjesverplichting in De Kuip en besloot ik het te vragen: hoe gaat het dan met de commentatoren? Dat was de grootste fout die ik gemaakt heb", vertelt hij in de Voetbalpodcast van de NOS.

Avsaroglu bleek Feyenoord namelijk op ideeën te brengen. "Ik kreeg als antwoord: oh, hebben we eigenlijk helemaal niet over nagedacht, ga ik even navragen, komt wel goed. Een paar uur later werd ik gebeld. Ja sorry, de gemeente Rotterdam zegt: geen uitzonderingen. Dus ook de commentatoren moeten met een mondkapje op commentaar geven. Nou, daar gingen we."

Het experiment leverde echter geen onoverkomelijke problemen op voor Avsaroglu. "Wij werken met zo'n headset. Als je mondkapje een beetje loszit, kun je dat microfoontje er wel onder proppen. Nou, dat lukte en zo heb ik eigenlijk negentig minuten lang commentaar gegeven. Het was even wennen in het begin, maar eigenlijk ging het wel prima."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: onverantwoord om publiek zonder mondkapjes toe te laten in de stadions

Eens
54%
Oneens
46%
(988 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws