'Pirlo bekijkt beelden van Ajax en AZ en is onder indruk van Alkmaars drietal'

'Pirlo bekijkt beelden van Ajax en AZ en is onder indruk van Alkmaars drietal'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 18:58di 11-08-2020 om 18:58

Andrea Pirlo heeft de afgelopen periode veelvuldig beelden bekeken van Manchester City, Sassuolo, RB Leipzig én Ajax en AZ. De 41-jarige Italiaan, die onlangs werd aangesteld als nieuwe trainer van Juventus, is een groot bewonderaar van het Nederlandse voetbal.

Dat schrijft de Italiaanse journalist Luca Fiorino, die onder meer werkzaam is voor de Italiaanse tak van Eleven Sports, op Twitter. Pirlo wil zich optimaal voorbereiden op zijn eerste trainersklus. Hij zou geïnspireerd zijn door het totaalvoetbal en een project willen bouwen op basis van jonge spelers, die zich kunnen ontwikkelen in een dynamisch systeem gestoeld op balbezit.

Pirlo zou tijdens het bekijken van de beelden bovendien gecharmeerd zijn geraakt van drie spelers van AZ. Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Owen Wijnal hebben de aandacht getrokken van de 116-voudig Italiaans international. Of van serieuze belangstelling sprake is van Juventus, is niet duidelijk.

Clubicoon Pirlo werd zaterdag verrassend aangesteld als opvolger van de ontslagen Maurizio Sarri. Hij heeft weliswaar een verleden als speler bij Juventus, maar nog geen enkele ervaring als trainer. Italiaanse media schreven al dat de Oude Dame schoon schip wil maken en zijn pijlen wil richten op jonge, gemotiveerde en tevens goedkopere spelers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws