Geen zorgen om besmettingen bij Feyenoord: 'Op het veld zijn er geen risico's'

Geen zorgen om besmettingen bij Feyenoord: 'Op het veld zijn er geen risico's'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 07:31wo 12-08-2020 om 07:31

Feyenoord heeft te maken gekregen met twee corona-besmettingen in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Clubarts Casper van Eijck benadrukt dat dit overal kan gebeuren en dat besmette spelers niet hoeven te betekenen dat er niet gevoetbald kan worden.

Voetballen levert volgens Van Eijck weinig tot geen risico's op. "Op het veld zijn die er eigenlijk niet", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Die liggen echt op de momenten dat mensen ergens samenkomen. Daarom zitten ze ook niet naast elkaar in de kleedkamer."

Ondanks die maatregelen raakten er toch twee Feyenoord-spelers besmet. Afgelasting van oefenwedstrijden was geen optie voor de Rotterdammers, zegt Van Eijck. "We testen alle spelers voor de wedstrijd. De besmette speler haal je eruit en de rest kan spelen. Als de rest negatief test, kun je gewoon voetballen. Geen probleem."

Men hoeft zich dus geen zorgen te maken dat een toename van besmettingen in het betaalde voetbal tot bijvoorbeeld het stopzetten van de competitie leidt. "Dat zal alleen gebeuren als het maatschappelijk niet meer verantwoord is om door te gaan met voetbalwedstrijden", verzekert de Feyenoord-clubarts.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws