'Hij was nog erg speels bij Ajax, deed wat in hem opkwam. Nu is hij anders'

'Hij was nog erg speels bij Ajax, deed wat in hem opkwam. Nu is hij anders'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 09:18wo 12-08-2020 om 09:18

Mitchel Bakker staat woensdagavond mogelijk aan de aftrap in de Champions League-kwartfinale tussen Atalanta Bergamo en Paris Saint-Germain. Vader Edwin, zelf jarenlang voetballer bij Ajax, Willem II en FC Groningen, is 'supertrots'.

Bakker had de laatste weken een basisplaats in de twee Franse bekerfinales die PSG won. De twintigjarige Nederlander profiteerde van een blessure bij Juan Bernat, die inmiddels weer fit is. "Ik verwacht daarom niet dat Mitchel speelt tegen Atalanta", reageert vader Edwin in de Volkskrant.

Bakker maakte vorig jaar de overstap naar PSG, dat hem losweekte uit de jeugdopleiding van Ajax. In Amsterdam mocht hij enkele keren opdraven in de hoofdmacht. In de familie Bakker wordt met geen kwaad woord over de Amsterdamse club gesproken.

"Er is geen betere leerschool dan Ajax", aldus Bakker senior. "Hij was nog erg speels bij Ajax. Hij deed wat in hem opkwam. Nu is hij anders. Hij voert zo goed mogelijk uit wat trainer Tuchel hem vraagt. De trainer moet op hem kunnen vertrouwen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws