Van Praag nog niet klaar met AZ: 'Steeds werd  mijn Ajax-verleden erbij gehaald'

Van Praag nog niet klaar met AZ: 'Steeds werd mijn Ajax-verleden erbij gehaald'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 11:48wo 12-08-2020 om 11:48

Michael van Praag voelt zich in zijn wiek geschoten door AZ. In een uitgebreid met het Algemeen Dagblad maakt de UEFA-official korte metten met de tactieken van de Alkmaarse club om 'de publieke opinie te beïnvloeden'.

AZ tekende protest aan tegen het besluit van de KNVB om het belangrijkste Champions League-ticket aan Ajax te geven. Van Praag reageerde daarop met een privémail, gericht aan algemeen directeur Robert Eenhoorn. Vervolgens werd het lelijk. AZ probeerde Van Praag als oud-voorzitter van Ajax 'een belangenconflict in de schoenen te schuiven', stelt hij.

"Steeds werd suggestief mijn Ajax-verleden erbij gehaald. Steeds werd gesuggereerd dat ik de kwestie op bondsniveau zou beïnvloeden en manipuleren", reageert Van Praag. Het zit hem hoog. "Juist omdat AZ me doelbewust in een kwestie trekt waar ik niets mee te maken heb. Ik ben nog erelid bij de KNVB, maar geen voorzitter meer. Nee, ook niet officieus. Bij Ajax heb ik al vele jaren geen functie meer."

"Heel bewust houd ik me afzijdig van publieke optredens die mijn opvolgers in de wielen zouden kunnen rijden. Maar ik stuur één persoonlijke mail aan Eenhoorn - en AZ speelt 'm stiekem door naar de UEFA én aan Quote. Wat zijn dat voor streken? Bel me gewoon op als je het niet met me eens bent! Speel open kaart."

AZ heeft zichzelf in de voet geschoten, aldus Van Praag. "Ik neem AZ al jaren heel serieus als club. Volgens mij doet iedereen in Nederland dat. Er is niets mis mee om op te komen voor je eigen belangen, maar op deze manier werkt dat juist contraproductief. Speel het fair en open. Vecht met open vizier voor je standpunten. Ik denk eerder dat mensen AZ minder serieus zijn gaan nemen door deze actie, dan dat het iets heeft bijgedragen. Voor het imago van de club is het absoluut niet goed geweest. Zonde."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws