Van Praag woest op AZ: 'In mijn eer aangetast op een manier die echt niet kan'

Van Praag woest op AZ: 'In mijn eer aangetast op een manier die echt niet kan'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 07:07wo 12-08-2020 om 07:07

Michael van Praag is woest op AZ. Het bestuurslid van de UEFA en voormalig voorzitter van de KNVB is niet te spreken over de manier waarop de Alkmaarders probeerden om een beter Champions League-ticket te bemachtigen.

Van Praag begrijpt wel dat AZ een poging waagde, maar de manier hoe dat gebeurde stuit de voetbalbestuurder tegen de borst. "Het was het goed recht van AZ om contact op te nemen met de UEFA", zegt hij in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "Nadat ze bot hadden gevangen bij de KNVB over de toewijzing van het Champions League-ticket, zochten ze het bij de Europese bond. Dat mag. Maar doe dat niet stiekem. Ze waren nog dagelijks met Ajax en de KNVB in gesprek, maar ondertussen namen ze al contact op met de UEFA om protest aan te tekenen."

"Als bestuurslid van de UEFA bezie ik kwesties tussen Nederlandse clubs en de KNVB van gepaste afstand, maar ik werd hier vanuit het buitenland op aangesproken", gaat de UEFA-bobo verder. "Collega’s vroegen of dat in Nederland altijd zo ging, dat clubs de UEFA stiekem benaderen, achter de rug van de nationale bond en collega-clubs om. En hoe het kwam dat ik er niets vanaf wist. Het enige wat ik toen heb gedaan, is Robert Eenhoorn een kort privémailtje sturen."

AZ zag in die mail bewijs dat Van Praag, voormalig voorzitter van Ajax, zich gezien zijn verleden in Amsterdam met de zaak bemoeide. "Dat heb ik natuurlijk heel bewust niet gedaan", reageert de voetbalbestuurder. "Nooit. Tot dit moment heb ik er met niemand bij de KNVB of UEFA over gesproken, ook niet met de media, of via sociale media. Pas nu het pleit is beslecht, reageer ik op deze kwestie. AZ heeft me in mijn eer aangetast op een manier die ik echt niet vind kunnen. Het zegt alles dat de UEFA niet eens formeel heeft gereageerd op AZ, maar gewoon de loting heeft uitgevoerd voor de voorrondes."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws