Ophef in Rusland: appverkeer tussen Slutsky en Björn Kuipers lekt uit

Ophef in Rusland: appverkeer tussen Slutsky en Björn Kuipers lekt uit

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 15:34wo 12-08-2020 om 15:34

Laatste update: woensdag 12 augustus 2020 om 15:44wo 12-08-2020 om 15:44

Björn Kuipers heeft de Russische headlines gehaald vanwege appverkeer met voormalig Vitesse-trainer Leonid Slutsky, maar is zich van geen kwaad bewust. De leidsman uit Oldenzaal wist niet eens dat hij contact had met Slutsky, tegenwoordig in dienst van Rubin Kazan.

Die club speelde recentelijke thuis tegen Lokomotiv Moskou en verloor met 0-2. Slutsky was van mening dat Rubin Kazan een penalty had verdiend een stuurde de beelden van het moment naar Kuipers, die hij nog kende van zijn tijd bij Vitesse. "Ik krijg zulke vragen veel meer als ik zelf niet fluit, of ik dan even mijn mening wil geven?", wordt Kuipers geciteerd door Voetbal International. "Even kijken wat ik precies heb teruggestuurd. Ik zeg: moeilijke situatie, keeper speelt niet de bal, dus strafschop zou mijn voorkeur hebben. Het is zo geen zwart-wit situatie, dus hiervoor ook geen VAR-interventie."

Het appverkeer tussen Kuipers en Slutsky is echter uitgelekt en zorgde voor heel wat opschudding in de Russische media. De scheidsrechter benadrukt dat hij geen enkel kwaad in de zin had: Kuipers dacht zelfs dat hij contact had met een andere Leonid. "Er staat Leonid onder, inderdaad, maar ik leefde in de veronderstelling dat dit afkomstig was van iemand van de Russische voetbalbond, een scheidsrechtersbegeleider uit Rusland met wie ik wel eens gewerkt heb", verklaart hij het misverstand. "Die heet ook Leonid. Dat maakt het allemaal nog aparter."

Bang dat dit opmerkelijke incident invloed heeft op zijn internationale carrière is Kuipers niet. De arbiter zou eigenlijk afscheid nemen tijdens het EK van 2020 en weet nog niet of hij op het uitgestelde toernooi te bewonderen zal zijn. "Het enige dat ik heb gedaan, is antwoord gegeven op een vraag en een situatie beoordeeld, zonder dat ik wist dat het bericht van Leonid Slutsky kwam en dat hij er ook mee naar de media zou gaan. Het enige dat ik erover kan zeggen, is dat ze in Rusland dan mijn mening blijkbaar op waarde schatten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws