Kuipers mag zelf beslissen over afscheid: Alles valt of staat met fit zijn

Kuipers mag zelf beslissen over afscheid: "Alles valt of staat met fit zijn"

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 15:43wo 08-07-2020 om 15:43

Björn Kuipers gaat mogelijk alsnog afscheid nemen op een eindtoernooi, zij het met één jaar vertraging. Het EK van 2020 zou aanvankelijk het laatste grote toernooi worden voor de 47-jarige leidsman uit Oldenzaal.

Die eindstrijd zal in 2021 afgewerkt worden: Kuipers hoopt erbij te zijn, vertelt hij aan Voetbal International. "Veel mensen zeggen tegen me dat ik niet op deze manier mag stoppen en daar hebben ze eerlijk gezegd wel een beetje gelijk in, vind ik." De arbiter mag zowel in nationaal als in internationaal opzicht zelf bepalen of hij door wil, voegt hij hieraan toe. "Alles valt of staat met fit zijn en blijven. Ik bekijk het per drie maanden."

Voorlopig ziet het er goed uit: Kuipers werd voor de coronacrisis getroffen door meerdere lichte klachten, maar is daar inmiddels van hersteld. "Vorige week ben ik nog in Zeist geweest voor een medische check en daaruit bleek dat ik er prima op stond. Wat dat betreft heeft de afgelopen periode mijn lichaam ook goed gedaan."

Kuipers zou in 2021 zijn fraaie internationale carrière op gepaste wijze af kunnen sluiten. De leidsman floot in 2013 en 2018 de finale van de Europa League, stond in 2014 aan het hoofd van de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid en leidde in 2013 ook de finale van de Confederations Cup tussen Brazilië en Spanje. Daarnaast was hij actief of de EK's van 2012 en 2016 en op de WK's van 2014 en 2018.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws