Nieuw Ajax-koningskoppel laat zich zien: 'Je voelt het meteen aan'

Nieuw Ajax-koningskoppel laat zich zien: 'Je voelt het meteen aan'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 21:24do 13-08-2020 om 21:24

Zakaria Labyad hoopt aankomend seizoen dan eindelijk door te breken bij Ajax. De Marokkaan liet zich tegen FC Utrecht niet alleen zien met drie goals, maar ook met goed spel. Mede dankzij hem won Ajax met 5-1.

Labyad speelde de beste eerste helft in dienst van Ajax. "Qua rendement zeker", zegt hij tegen FOX Sports. "Het is de eerste hattrick uit m'n carrière. Het waren drie mooie goals. De eerste niet, maar de andere twee wel."

Labyad begon tegen Utrecht in de spits. "Het was een nieuwe positie voor mij bij Ajax, al heb ik er bij Utrecht wel al gespeeld. Dat probeer je zo goed mogelijk in te vullen met Quincy Promes."

De klik met Promes was er vanaf de eerste minuut. De twee zochten elkaar veelvuldig op. Het doet denken aan de band die Hakim Ziyech met Promes had. "Dat is een rasvoetballer", zegt Labyad over Promes. "Je voelt het meteen aan, een jongen die fantastisch kan voetballen. Veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen."

Voor Labyad is het tijd om een basisplek te veroveren. "Dat wil ik heel graag. Ik voel me nu heel fit en krijg het vertrouwen van de trainer. Dat is het allerbelangrijkste voor een speler. Ik werk iedere dag keihard om mezelf in de basis te knokken, net als iedereen. Er zijn oefenwedstrijden om jezelf te bewijzen, maar niet iedere speler heeft de garantie op een basisplek."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Labyad goed genoeg voor een basisplaats?

(4533 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws