Algemeen Dagblad: waarom ADO Beugelsdijk naar Sparta laat gaan

Algemeen Dagblad: waarom ADO Beugelsdijk naar Sparta laat gaan

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 21:51do 13-08-2020 om 21:51

Tom Beugelsdijk is op weg van ADO Den Haag naar Sparta en dat lijkt een financiële reden te hebben. 'Waarom ADO boegbeeld Beugelsdijk naar Sparta laat vertrekken', schrijft het Algemeen Dagblad donderdag in een uitgebreid stuk over de verdediger.

Sparta-directeur Henk van Stee bevestigde de interesse in Beugelsdijk naar aanleiding van het bericht in De Telegraaf, waarin stond dat de cultheld van ADO (waarschijnlijk) verrassend van club gaat veranderen. 

Sparta wilde Beugelsdijk twee jaar geleden ook al hebben, maar toen wilde ADO niet meewerken. Dat de club nu toch bereid is om Beugelsdijk te laten gaan heeft een financiële oorzaak, schrijft het AD. De verdediger verdient een voor ADO begrippen topsalaris in Den Haag en met het vrijgekomen salaris kunnen er versterkingen worden gehaald. Sparta hoeft geen transfersom te betalen om het nog één jaar lopende contract af te kopen. ADO legde met Peet Bijen al een concurrent voor Beugelsdijk vast en dus hoeft laatstgenoemde niet vervangen te worden.

ADO is bovendien bezig met een verjongingskuur, de club wil de oudere spelers vervangen voor jonge spelers die tranferwaarde vertegenwoordigen. 'Het is een erfenis uit een tijd dat er gemakkelijk veel hogere salarissen werden betaald. Dat wil ADO niet meer', schrijft het AD.

Desondanks staat ADO niet te springen om het aanstaande vertrek van Beugelsdijk. 'De verdediger was dit seizoen ongetwijfeld van waarde geweest voor de ploeg van de nieuwe trainer Aleksandar Rankovic. Maar financieel wordt de club er dusdanig beter van dat er ook niet echt om zijn vertrek zal worden gerouwd. En of hij nu bij Sparta speelt of in de Tweede Bundesliga, een Haags boegbeeld blijft Beugelsdijk toch', aldus de krant.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat is de beste stap voor Beugelsdijk?

(4977 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws