'FC Barcelona grijpt in na Champions League-vernedering: Setién ontslagen'

'FC Barcelona grijpt in na Champions League-vernedering: Setién ontslagen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 23:45vr 14-08-2020 om 23:45

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 23:54vr 14-08-2020 om 23:54

FC Barcelona heeft trainer Quique Setién ontslagen na de ontluisterende Champions League-uitschakeling tegen Bayern München. Dat meldt Sky-journalist Fabrizio Romano. Het ontslag van Setién zat er al aan te komen, maar is nog niet bevestigd.

Barcelona-voorzitter Josep Mario Bartomeu kreeg na de wedstrijd vragen over de positie van Setién. Hij weigerde te bevestigen dat de Spanjaard moet vertrekken, maar volgens Romano heeft de Barcelona-leiding wel besloten om niet met hem verder te gaan. De 2-8 vernedering tegen Bayern is hem fataal geworden. Daarvoor waren er al twijfels over zijn positie.

Het ontslag van Setién zal waarschijnlijk snel door Barcelona worden aangekondigd. De 61-jarige Spanjaard heeft het na het ontslag van Ernesto Valverde slechts een half jaar uitgehouden in Camp Nou. Hij heeft de harten van de Barcelona-fans nooit kunnen winnen.

Setién is ingestapt tijdens een crisissituatie, maar wordt wel verantwoordelijk gehouden voor de prijzendroogte. Het is voor het eerst sinds twaalf jaar dat Barcelona het seizoen afsluit zonder prijs en voor de derde keer op rij wordt de club op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de Champions League.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws