'FC Barcelona maakt schoon schip en stuurt na Setién ook Abidal weg'

'FC Barcelona maakt schoon schip en stuurt na Setién ook Abidal weg'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 00:11za 15-08-2020 om 00:11

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 00:24za 15-08-2020 om 00:24

Niet alleen Quique Setién wordt door FC Barcelona ontslagen, ook technisch directeur Éric Abidal moet waarschijnlijk het veld ruimen. Voorzitter Josep Mario Bartomeu heeft na de Champions League-uitschakeling tegen Bayern München besloten om een aantal knopen door te hakken. Setién en Abidal maken geen deel meer uit van Barcelona.

Dat meldt Gianluca Di Marzio vrijdag, ruim een uur na het Barcelona-debacle. Zijn collega Fabrizio Romano meldde kort daarvoor dat Setién wordt ontslagen door Barcelona. Abidal is de volgende die het veld moet ruimen. Bartomeu kondigde na de wedstrijd al een aantal ingrijpende veranderingen aan, maar er werden geen namen genoemd. Officieel is het allemaal nog niet.

Bij Setién en Abidal zal het vermoedelijk niet blijven. Volgens diverse media gaan er meerdere koppen rollen in Catalonië. Waarschijnlijk wordt het hele bestuur vervangen om schoon schip te maken.

Bartomeu zelf zal niet opstappen. De 57-jarige voorzitter ligt al maanden onder vuur en wordt verantwoordelijk gehouden voor de crisis waar de club zich nu in bevindt. Toch wil hij van geen wijken weten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Bartomeu moet zelf ook weg

(6200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws