Neuer wint Duitse keeperstwist: 'Spijt mij een beetje voor Marc-André'

Neuer wint Duitse keeperstwist: 'Spijt mij een beetje voor Marc-André'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 15:34za 15-08-2020 om 15:34

Voorafgaand aan FC Barcelona - Bayern München ging het in Duitse media veel over de strijd tussen Manuel Neuer en Marc-André Ter Stegen. De sluitpost van de Catalanen beleefde een rampzalige avond, maar collega-international Neuer lacht niet in zijn vuistje.

Ter Stegen pleitte een jaar geleden voor zijn kans bij Die Mannschaft. Neuer was daar niet van gediend en sindsdien zou de relatie tussen de twee zeer koel zijn. Toch genoot de doelman van Bayern niet van de dramatische avond voor zijn landgenoot, die een paar keer opzichting in de fout ging en tot overmaat van ramp acht doelpunten om de oren kreeg in Lissabon (8-2).

"Het spijt mij een beetje voor Marc-André dat hij zoveel doelpunten tegen kreeg", reageert Neuer in Duitse media. "Het is natuurlijk goed voor ons, maar dit gun je geen enkele teamgenoot van de nationale ploeg." De 34-jarige keeper is wel blij met het optreden van Bayern. "We verslapten geen moment en bleven vooruit spelen. Natuurlijk is Barça offensief sterk en weet je dat ze kansen kunnen krijgen, maar wij probeerden druk te blijven zetten op het doel van Barcelona. Daardoor waren we succesvol."

Bayern neemt het in de halve finale van de Champions League op tegen Manchester City of Olympique Lyon.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws