'Frenkie liep de hele wedstrijd achter de feiten aan, die kan dit tempo niet aan'

'Frenkie liep de hele wedstrijd achter de feiten aan, die kan dit tempo niet aan'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 16:30za 15-08-2020 om 16:30

FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kon vrijdagavond in de historische Champions League-vernedering door Bayern München (2-8) het tempo niet aan. Dat concludeert Johan Derksen bij SBS6.

De Jong liep onzichtbaar over het veld en was niet bestand tegen de Duitse wervelwind. "Frenkie heeft de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen, die kan dit tempo ook niet aan", stelt Derksen. Collega-analist Wim Kieft spaart de oud-Ajacied. "Het wordt natuurlijk wel lastig als je bijna geen diepte in je spel hebt. Als je zo onder druk wordt gezet en de bal niet in de diepte kwijt kunt...

"Luis Suárez moet echt wel in de zestien worden aangespeeld. Het is een hele moeilijke wedstrijd als je zo onder druk gezet wordt", aldus Kieft. "De zwakte van Frenkie de Jong is een beetje het lopen in de kleine ruimte en dat wordt hier genadeloos blootgelegd. Niet alleen bij Frenkie, want ook Lionel Messi kon daar ook niet mee omgaan."

De Jong maakte in Lissabon de negentig minuten vol voor Barcelona. In de Spaanse pers werd er hard geoordeeld over het optreden van de Oranje-international.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Derksen?

(2205 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws