De Jong houdt zich niet in: 'Barça heeft heel veel problemen'

De Jong houdt zich niet in: 'Barça heeft heel veel problemen'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 09:00za 15-08-2020 om 09:00

Frenkie de Jong constateert dat veranderingen hoognodig zijn bij FC Barcelona. De 23-jarige Nederlandse middenvelder van de Catalanen is niet mals in zijn kritiek na de vernedering tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League.

"Ik denk dat deze wedstrijd heeft laten zien dat er veel problemen zijn in het team. Er moet heel veel veranderen", zegt De Jong bij de Spaanse televisie na de historische 8-2 nederlaag. "Dit is moeilijk te verkroppen voor de fans. Tegen hen wil ik ook sorry zeggen."

"We geloofden dat we Bayern konden verslaan", vervolgt De Jong. "Zij kwamen op voorsprong, maar wij maakten gelijk en hadden daarna nog een paar goede kansen. Maar zij waren veel beter. Ik denk niet dat het met talent te maken heeft, maar meer met intensiteit en de bereidheid om hard te werken. Dat moet veranderen."

"Hoe wij gespeeld hebben, is een schande", vervolgt De Jong. "Een schande voor een club als Barcelona, met de spelers die wij hebben. Na een halfuur hadden zij er al vier gemaakt. Dan ben je in de rust teleurgesteld, maar geloof je nog dat er een kans is. In de tweede helft waren we echter nog slechter. In de slotfase besef je pas echt wat voor ramp dit is."

De Oranje-international benadrukt nogmaals dat het roer om moet in Camp Nou. "Ik zit niet in het bestuur, maak de beslissingen niet, maar het is duidelijk dat er wat moet veranderen. Niet specifiek één ding, want er zijn heel veel problemen. Maar dat wisten we voor deze wedstrijd al."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws