'Barça-delegatie in gesprek met Koeman, coach neemt Schreuder mee naar Camp Nou'

'Barça-delegatie in gesprek met Koeman, coach neemt Schreuder mee naar Camp Nou'

Gepubliceerd: maandag 17 augustus 2020 om 20:42ma 17-08-2020 om 20:42

Laatste update: maandag 17 augustus 2020 om 21:00ma 17-08-2020 om 21:00

Het nieuws rondom Ronald Koeman blijft maar komen: volgens Voetbal International is er maandagavond al een FC Barcelona-delegatie gearriveerd in Nederland om de deal met Ronald Koeman en de KNVB af te ronden. 

Dat bericht het weekblad vlak na het ontslag van Quique Setién. Koeman neemt Alfred Schreuder mee als assistent naar Camp Nou. Het enige dat een vertrek van Koeman als bondscoach nog in de weg kan staan is de releaseclausule in het contract van de bondscoach, maar die clausule wordt gezien als een schijntje voor een club als Barcelona.

Schreuder, die na zijn vertrek bij Hoffenheim zonder club zit, moet de assistent van Koeman gaan worden in Camp Nou. Er wordt verwacht dat de gesprekken tussen de Barcelona-delegatie en Koeman en de KNVB maandag al afgerond kunnen worden. Koeman heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit eens aan de slag te willen gaan bij zijn droomclub Barcelona.

Koeman zadelt de KNVB wel op met een probleem als hij besluit naar Spanje te vertrekken: op 4 september speelt het Nederlands elftal al een wedstrijd tegen Polen in de Nations League. Koeman gaf eerder aan het EK van aankomende zomer af te wachten, maar de coronacrisis heeft de situatie voor hem veranderd. Bij Barcelona is Koeman ervan verzekerd snel weer aan de slag te kunnen.

Het lijkt er dus op dat Barcelona snel met meer nieuws gaat komen. Of dit maandagavond al gaat gebeuren is nog maar de vraag.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Goede zet van Koeman om Schreuder mee te nemen naar Barcelona?

Ja, een zeer kundige assistent-trainer
92%
Nee, er zijn betere opties beschikbaar
8%
(3546 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws