Mini-transfersoap bij Groningen: 'We gaan het gewoon op Schiphol afhandelen'

Mini-transfersoap bij Groningen: 'We gaan het gewoon op Schiphol afhandelen'

Gepubliceerd: woensdag 19 augustus 2020 om 11:04wo 19-08-2020 om 11:04

Mark-Jan Fledderus had Fran Sol graag vastgelegd. De technisch directeur van FC Groningen en spits van Dynamo Kiev kwamen elkaar tegen op Schiphol en dat was het begin van een kort, maar bijzonder transferverhaal.

Sol liet deze week de Groningse harten sneller kloppen door Fledderus te volgen op Instagram. Daar moet echter niets achter worden gezocht, benadrukte de oud-spits van Willem II dinsdag al tegenover Voetbal International. Fledderus noemt de situatie 'heel erg leuk'.

"We gingen voor een spits naar Spanje. We liepen naar de gate en daar zat één iemand te wachten. Dat was hij", aldus de technisch directeur tegen het Dagblad van het Noorden. "Ik zei: we hoeven helemaal niet meer naar Spanje, we hebben onze aanvaller hier al zitten. We gaan het gewoon op Schiphol afhandelen."

Fledderus en Sol hadden een 'leuk gesprek'. "Hij vond zijn periode in Nederland erg fijn, maar financieel is het een lastig verhaal." Het salaris dat Sol verdient bij Dynamo Kiev, valt buiten het salarishuis van Groningen.

Fledderus bevestigde vorige week dat hij op zoek is naar een spits die elk seizoen vijftien goals kan maken. Richairo Zivkovic staat op het lijstje, terwijl Henk Veerman niet haalbaar bleek. Ook Marcos André (Real Valladolid) en Slobodan Tédic (Manchester City) worden genoemd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws