Real Madrid verhuurt talent van dertig miljoen voor twee jaar aan Dortmund

Real Madrid verhuurt talent van dertig miljoen voor twee jaar aan Dortmund

Gepubliceerd: woensdag 19 augustus 2020 om 13:49wo 19-08-2020 om 13:49

Laatste update: woensdag 19 augustus 2020 om 13:56wo 19-08-2020 om 13:56

Reinier Jesus speelt de komende twee seizoenen op huurbasis voor Borussia Dortmund. Het achttienjarige toptalent wordt door de Duitse club gehuurd van Real Madrid.

Eerder dit jaar legde Real Madrid nog dertig miljoen euro neer bij Flamengo voor de komst van de jonge middenvelder. De Koninklijke hoopt dat de Braziliaan met twee jaar Bundesliga-ervaring op zijn twintigste basisrijp terugkeert naar Madrid. "Ik ben blij om in Dortmund te zijn", zegt Reinier op de website van zijn nieuwe club. "Dortmund staat bekend om het ontwikkelen van jonge spelers. Ik wil veel leren en veel spelen en hoop dat we samen veel mooie ervaringen gaan opbouwen."

Sportdirecteur Michael Zorc is blij met de komst van Reinier. "We volgen hem al twee jaar. Hij is een speler met een enorm talent en uitstekende technische kwaliteiten, maar ook een goed fysiek."

Dortmund huurde eerder Achraf Hakimi voor twee seizoenen van Real Madrid. Deze zomer verkocht de Spaanse club de back voor voor ruim veertig miljoen euro aan Internazionale. Dortmund versterkte zich onlangs al met een andere talentvolle middenvelder: Jude Bellingham kwam over van Birmingham City.
Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws