'Van de Beek en Dest interessant voor Barcelona om met Suárez te ruilen'

'Van de Beek en Dest interessant voor Barcelona om met Suárez te ruilen'

Gepubliceerd: donderdag 20 augustus 2020 om 09:39do 20-08-2020 om 09:39

Luis Suárez blijft zelf het liefst in Barcelona, maar de komst van Ronald Koeman kan een terugkeer naar Ajax bespoedingen. Dat zeggen Barça-watchers Álvaro Montero en Samuel Marsden tegen VoetbalPrimeur.

Ajax zou al in gesprek met de Uruguayaan zijn over een mogelijke comeback naar Amsterdam, al liet het management van Suárez deze week weten dat hij 'nergens heen gaat'. "Ik denk dat hij in Barcelona wil blijven, door de competitie, de club de stad en zijn familie", verklaart Montero, journalist van Deportes Cuatro de uitspraken van het kamp-Suárez. "Maar als Koeman na de vakantie van Suarez zegt: Sorry Luis, je bent een topspeler, maar ik reken niet op je. Ik wil met Messi, Griezmann en Ansu Fati spelen. Als je op de bank wil blijven, prima. Als je wil spelen, bekijk dan je aanbiedingen... Dan kan een vertrek snel gaan."

Tekst gaat verder onder video

Bekijk hier het volledige item over Koeman en Suárez en abonneer voor meer video's!

Volgens ESPN-verslaggever Marsden is het einde van Suárez in Barcelona nabij. "De keuze is nu aan Suárez. Ik denk dat de club hem wel wil verkopen", zegt Marsden. "Hij heeft nog een contract voor een jaar en dat wordt automatisch met een jaar verlengd na een bepaald aantal wedstrijden. Koeman zal zijn zegje doen."

Ruildeal met Ajax
Marsden denkt dat Suárez Ajax als een geweldige vertrekoptie ziet. "Suárez terug bij Ajax zou fantastisch zijn. Een veel romantischer verhaal dan een stap naar Qatar of China", aldus de journalist, die beseft dat het financieel een moeilijke klus voor Ajax wordt. "Misschien kunnen ze een ruildeal sluiten. Ik weet niet wat Suárez zijn waarde is op zijn 33ste, maar Van de Beek en Sergiño Dest zouden interessant zijn voor Koeman en Barcelona om te ruilen. Het blijft natuurlijk lastig, omdat die twee spelers en Suárez zich in een andere fase in hun carrière bevinden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws