Koeman: 'Zullen niet blij zijn als een coach over wie ze tevreden zijn, weg moet'

Koeman: 'Zullen niet blij zijn als een coach over wie ze tevreden zijn, weg moet'

20-08-2020 14:41 Laatste update: 15:01
43

Nog voordat Ronald Koeman op het trainingsveld heeft gestaan met de spelers van FC Barcelona, staat zijn baan al op de tocht. De nieuwe trainer wil echter niet te zwaar tillen aan de ronkende plannen van presidentskandidaat Victor Font.

Barça kiest volgend jaar maart een nieuwe president en de kandidaat met de beste papieren, is naar verluidt Font. Hij wil niet werken met Koeman, maar clubicoon Xavi Hernández aanstellen als hoofdtrainer. Koeman, die voor twee seizoenen heeft getekend, zal dus direct moeten presteren in Camp Nou om het zwaard van Damocles uit de buurt te houden.

"Het zijn dingen die je niet in de hand hebt en waar ik geen energie in moet stoppen", reageert Koeman bij de NOS. "Het ligt in mijn handen en in die van de spelers. Als het goed gaat, word je niet na één jaar weggestuurd."

"De socios zullen niet blij zijn als een trainer over wie ze tevreden zijn, weg moet", voegt hij eraan toe. "Maar ik weet ook dat het als trainer bij een grote club nooit zeker is dat je je contract uitdient."

De selectie van Barcelona staat onder leiding van Koeman voor een grondige renovatie, maar de financiële middelen zijn beperkt als gevolg van de coronacrisis. "Er is niet veel mogelijk, maar dat is ook niet erg als je ziet wat voor spelers er zijn en het talent dat er is. En dan moet ik de jeugd die eraan komt nog leren kennen. Er is genoeg toekomst, ook zonder grote aankopen."