Voormalig Feyenoord- en PEC-middenvelder naar Cincinnati van Stam en Nijkamp

Voormalig Feyenoord- en PEC-middenvelder naar Cincinnati van Stam en Nijkamp

20-08-2020 16:12 Laatste update: 16:13
35

Het FC Cincinnati van Jaap Stam en Gerard Nijkamp heeft zich versterkt met Kamohelo Mokotjo (29). Nijkamp kent de middenvelder nog uit hun gezamenlijke tijd bij PEC Zwolle.

Mokotjo komt transfervrij over van het Engelse Brentford, waar hij sinds 2017 onder contract stond. Bij de club uit de Verenigde Staten komt Mokotjo Maikel van der Werff, Siem de Jong en Jürgen Locadia tegen.

"We zijn erg blij dat we Kamo aan onze selectie toe hebben kunnen voegen", vertelt general manager Gerard Nijkamp van Cincinnati op de clubwebsite. Nijkamp kent Mokotjo nog goed, aangezien ze in de Eredivisie bij PEC al met elkaar samenwerkten. "We zochten iemand die sterk is op het middenveld. Kamohelo is een intelligente speler een een echte aanwinst voor onze club."

Mokotjo zelf is benieuwd naar het avontuur op het andere continent. "Mijn gevoel zei dat dit het juiste moment was voor een nieuw avontuur, bij een club met veel potentie", geeft hij aan. "Ik denk dat het een perfecte match is. Het is een grote eer om hier te tekenen en ik kijk uit naar de uitdagingen bij deze club."

De middenvelder vertrok in 2009 naar Feyenoord. Hij werd vervolgens uitgeleend aan Excelsior en mocht uiteindelijk in 2013 naar PEC vertrekken. Een jaar later werd hij gecontracteerd door FC Twente.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie