'Raket' Haaland brak door tegen Feyenoord: 'Hij creëerde kansen als een dolle'

'Raket' Haaland brak door tegen Feyenoord: 'Hij creëerde kansen als een dolle'

21-08-2020 13:15 Laatste update: 14:01
34

De spectaculaire opmars van Erling Haaland maakt Maximilian Wöber en Rasmus Kristensen trots. De twee oud-spelers van Ajax waren vorig seizoen ploeggenoot van de Noorse spits, die na een winterse miljoenentransfer naar Borussia Dortmund ook in Duitsland aan de lopende band scoorde.

"Het is voor mij geen verrassing dat hij ook een doelpuntenmachine is in Dortmund. Hij is een van de hardste werkers die ik ooit heb gezien. Hij wilde zo enorm graag slagen en doet er echt alles voor", vertelt Kristensen aan De Telegraaf. Ook Wöber is onder de indruk. "Het was erg lastig om tegen hem te spelen met zijn 'spinnenbenen'. Hij zit overal tussen, is snel, sterk en ook goed met het hoofd. Het is een geweldige jongen, met de instelling om echt iets te bereiken."

Red Bull Salzburg-trainer Jesse Marsch vertelt aan de ochtendkrant dat Haaland aanvankelijk een 'bespreekgeval' was. In de voorbereiding nam hij echter alle twijfels weg, onder meer tegen Feyenoord. "Op de eerste dag zag je direct dat hij fit en gefocust was om het te laten zien. Dat bewees hij ook in een oefenwedstrijd tegen Feyenoord in Leogang, waar hij heel sterk speelde. Hij creëerde kansen als een dolle met kracht, snelheid, atletisch vermogen en ook intelligentie. Vervolgens is hij in de eerste seizoenshelft als een raket gegaan."