RKC wint arbitragezaak: aanvaller (24) mag aan zijn contract worden gehouden

RKC wint arbitragezaak: aanvaller (24) mag aan zijn contract worden gehouden

21-08-2020 18:07
45

Sylla Sow is voorlopig nog niet af van RKC Waalwijk. De aanvaller had een arbitragezaak aangespannen tegen zijn eigen club, omdat hij van mening was dat hij vanaf 1 juli niet meer onder contract stond in Waalwijk. Dat bleek niet het geval.

De arbitragezaak die door de aanvaller en zijn zaakwaarnemer is aangespannen is namelijk gewonnen door RKC, meldt de club via de officiële kanalen. Ze laten weten dat de arbitragecommissie vrijdag uitspraak heeft gedaan en bepaald heeft dat Sow nog tot medio 2021 onder contract staat in Waalwijk. Hij kan dus niet zomaar vertrekken.

Volgens de arbitragecommissie heeft RKC de eenjarige optie in het contract van Sow rechtmatig verlengd. Dat gebeurde in 2019 en volgens Sow niet volgens de regels, maar de commissie heeft anders besloten. De aanvaller wordt begeerd door KAS Eupen en diverse Engelse clubs, maar voor een transfer zal hij toch in gesprek moeten met RKC.

Sow bleef de afgelopen weken al weg bij de trainingen uit onvrede over de handelswijze van zijn club. RKC weigerde zomaar mee te werken aan een transfer en vraagt een transfersom, wat door de arbitragecommissie is goedgekeurd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast