'PEC heeft beet bij Manchester City en hengelt spits (20) voor twee jaar binnen'

'PEC heeft beet bij Manchester City en hengelt spits (20) voor twee jaar binnen'

21-08-2020 19:49
26

PEC Zwolle is bijna rond met Slobodan Tedic (linksonder op de foto). De 20-jarige spits, die jeugdinternational van Servië is, wordt naar alle waarschijnlijkheid voor twee seizoenen gehuurd van Manchester City.

Volgens De Stentor is PEC 'zo goed als rond' met Tedic, die twee seizoenen actief zou moeten zijn in Zwolle. In Overijssel moet hij gaan concurreren met Mike van Duinen, Reza Ghoochannejhad en Zian Flemming. Laatstgenoemde staat echter op de nominatie om te vertrekken.

Tedic speelt sinds januari 2020 voor het beloftenelftal van Manchester City, nadat hij indruk maakte bij het Servische Cukaricki. Die club speelt op het hoogste niveau in Servië. Bij Cucaricki was de spits het laatste half jaar ook actief op huurbasis. De lange aanvaller (1 meter 90) ligt nog tot medio 2024 vast bij Manchester City.

Eerder flirtte de kopsterke spits ook al met een overstap naar FC Groningen. In een Servische krant werd hem gevraagd naar het samenspelen met Arjen Robben, waar hij wel oren naar zou hebben. Ook NAC toonde interesse, maar PEC lijkt nu met de Serviër aan de haal te gaan.