Promes verbaasd over interesse: 'Sta niet te springen om weg te gaan'

Promes verbaasd over interesse: 'Sta niet te springen om weg te gaan'

23-08-2020 08:39 Laatste update: 08:45
177

Quincy Promes heeft verbaasd gereageerd op de vermeende interesse van Arsenal. De Ajax-speler geeft aan dat hij gelukkig is in Amsterdam en niet van plan is om zomaar te vertrekken.

"Dat is een gerucht, daar kan ik niet op ingaan", begint Promes in gesprek met de NOS over de interesse van The Gunners. "Ik ben verbaasd over de interesse. Ik ben hier net een jaar. Iedereen weet dat ik hier gelukkig ben, ik sta niet te springen om weg te gaan", is Promes realistisch. 

Bijkomend voordeel is dat Ajax door de uitschakeling van Olympique Lyon in de Champions League verzekerd is van een plek in de groepsfase van het miljardenbal. Het zou voor spelers als Nicolás Tagliafico, Andre Onana en Donny van de Beek een reden kunnen zijn om nog een jaartje in Amsterdam te blijven. "Spelers zullen nu twee keer nadenken als er een andere club komt", aldus Promes. "Wij spelen Champions League, dus je ruilt Ajax niet zomaar in. Iedereen moet dat voor zichzelf bepalen, daar praten we onderling niet veel over."

Promes was vorig seizoen een van de sterkhouders bij de Amsterdamse club. Hij lag er een tijd uit met een blessure, maar kwam uiteindelijk tot twintig wedstrijden in de Eredivisie.