Schmidt looft PSV-middenvelder: 'Ik vind dat hij zeer, zeer goed speelt'

Schmidt looft PSV-middenvelder: 'Ik vind dat hij zeer, zeer goed speelt'

23-08-2020 14:31
80

Roger Schmidt is te spreken over de prestaties van Pablo Rosario. De PSV-middenvelder maakt indruk tijdens de voorbereiding en lijkt steeds meer toe te groeien naar zijn oude niveau.

"Ik heb het laatste jaar niet van dichtbij meegemaakt, maar weet dat het een moeilijke tijd was voor het team en voor de hele club", geeft Schmidt aan in gesprek met De Telegraaf. De Duitse trainer is zeer te spreken over de huidige prestaties van Rosario. "Dit is een nieuwe kans. Ik vind dat Pablo zeer, zeer goed speelt."

Wedden

Meer odds

Rosario heeft een aantal specifieke kwaliteiten, ziet ook Schmidt. "Hij is een zeer complete speler, met en zonder bal. Hij is zeer sterk in het naar voren spelen, vindt vaak de juiste oplossing bij de spelers tussen de linies. Hij is moedig en dat willen we ook zien. We hebben 'verticale ballen' nodig."

De middenvelder zelf is blij dat er na de coronacrisis weer gevoetbald wordt. "We zijn heel hard aan het werk, maar het is lekker zo bezig te zijn", geeft Rosario aan. "Zeker na zo'n lange tijd dat je geen wedstrijden hebt gespeeld. Als groep voelen we ons heel goed."