Raiola lyrisch: Hij is als een nieuwe Rembrandt in Nederland

Raiola lyrisch: "Hij is als een nieuwe Rembrandt in Nederland"

23-08-2020 22:34
41

Mino Raiola is lyrisch over Matthijs de Ligt. De twintigjarige verdediger, die vorig jaar Ajax voor Juventus verruilde, wordt door de zaakwaarnemer vergeleken met Rembrandt van Rijn.

De Ligt werd in zijn eerste seizoen in Italië kampioen met Italië. Niet lang na de Champions League-eliminatie van Juventus lag hij op de operatietafel. "Matthijs heeft nu tijd nodig vanwege zijn schouder", laat Raiola weten aan Sky Sport Italia. "Maar ik denk dat Juventus een echte schat heeft voor de toekomst. Hij is als een nieuwe Rembrandt in Nederland."

Bij Juventus krijgt De Ligt te maken met een nieuwe trainer: Andrea Pirlo werd verrassend benoemd tot opvolger van Maurizio Sarri. Dat kan de goedkeuring van Raiola wegdragen. "Het was een leuke verrassing en een spectaculaire move. Revolutionair zelfs. Ik weet niet of hij ook meteen de juiste coach is voor dit team, maar als Pirlo erin slaagt zijn team te laten spelen zoals hij het deed, moet Pep Guardiola zich snel verbergen. De speler Pirlo staat bij niemand ter discussie."