Slecht nieuws voor Juventus en Nederlands elftal: De Ligt maanden aan de kant

Slecht nieuws voor Juventus en Nederlands elftal: De Ligt maanden aan de kant

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 16:33wo 12-08-2020 om 16:33

Juventus moet het voorlopig doen zonder Matthijs de Ligt. De Italiaanse club bevestigt het slechte nieuws dat de Oranje-verdediger de komende maanden moet herstellen van een schouderoperatie.

De schouder van De Ligt schoot op 23 november vorig jaar uit de kom in het uitduel met Atalanta Bergamo, maar een paar dagen daarna speelde hij gewoon mee tegen Atlético Madrid. De Ligt bleef schouderklachten houden, maar omdat Juventus nog volop in de race was om de Italiaanse landstitel en de Champions League werd een operatie steeds uitgesteld. Nu Olympique Lyon Juventus uit het miljardenbal geknikkerd heeft, kon De Ligt eindelijk geopereerd worden. Juventus laat weten dat de operatie succesvol is verlopen en dat de hersteltijd op drie maanden geschat wordt.

Daar tegenover staat wel dat De Ligt de komende maanden niet beschikbaar is voor Juventus én het Nederlands elftal. Hij staat ongeveer een maand of drie aan de kant. De Ligt mist sowieso de start van het nieuwe seizoen van Juventus en ontbreekt ook bij de Nations League-wedstrijden tegen Polen, Italië (2x) en Bosnië-Herzegovina.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws