Ten Hag: 'Dat doen we pas als blijkt dat een Ajax-speler geen perspectief heeft'

Ten Hag: 'Dat doen we pas als blijkt dat een Ajax-speler geen perspectief heeft'

24-08-2020 07:00 Laatste update: 08:01
60

Ajax gaat op korte termijn géén spelers verhuren. Dat stelt Erik ten Hag, die in de aanloop naar het overvolle seizoen 2020/2021 iedereen nodig denkt te hebben.

Door de late competitiestart gaat Ajax komend seizoen om de drie dagen spelen. "Dat is niet alleen in september en oktober zo, maar dat gaat door tot volgend jaar 16 mei. En ook nog eens zonder winterstop", zegt Ten Hag in De Telegraaf.

De trainer van Ajax denkt veel spelers nodig te hebben. Omdat er ook nog geen uitsluitsel is over de toekomst van Donny van de Beek, Andre Onana en Nicolás Tagliafico, die hun zinnen hebben gezet op een vertrek, wil Ten Hag de brede selectie voorlopig intact houden.

"Op dit moment gaan we geen spelers verhuren. Pas tegen het einde van de window zullen we dat doen, als blijkt dat een speler geen perspectief heeft, terwijl hij moet spelen om een volgende stap te maken in zijn ontwikkeling", verklaart hij.

"Ik ben heel blij met deze selectie. Iedereen die hier aanwezig is kan ook een rol spelen. Ze moeten het samen maar uitvechten. En bovendien mogen we straks natuurlijk wel vijf keer wisselen."