Musaba verlaat AS Monaco kort na transfer en wordt een seizoen verhuurd

Musaba verlaat AS Monaco kort na transfer en wordt een seizoen verhuurd

24-08-2020 10:11
8

Anthony Musaba speelt komend seizoen nog niet voor AS Monaco. De Fransen hebben de negentienjarige aanvaller verhuurd aan Cercle Brugge.

De tijdelijke transfer van Musaba werd maandag aangekondigd door de twee clubs. Eerder deze zomer nam AS Monaco de buitenspeler nog voor naar verluidt ruim twee miljoen euro over van NEC. "Cercle Brugge is een ideale stap in m'n verdere ontwikkeling. Het is belangrijk voor mij om minuten te maken en ik ben blij dat ik daarom dit seizoen deel kan uitmaken van Groen-Zwart", zegt Musaba in een reactie op zijn transfer.

Cercle Brugge is ook in zijn nopjes met de komst van de aanvaller uit Nijmegen. "Met de komst van Anthony Musaba voegen we een echte kwaliteitsinjectie toe aan de kern", vindt voorzitter Vincent Goemaere, die met Cercle Brugge een samenwerkingsverband heeft met AS Monaco. "Anthony is een polyvalente, aanvallende speler die het voorbije seizoen in Nederland vaak beslissend was voor z'n team."

Musaba speelde het afgelopen seizoen 25 wedstrijden voor NEC in de Keuken Kampioen Divisie en kwam daarin tot zeven doelpunten.