AS: Barça-iconen Busquets en Alba staan voor cruciaal voorseizoen onder Koeman

AS: Barça-iconen Busquets en Alba staan voor cruciaal voorseizoen onder Koeman

25-08-2020 07:04 Laatste update: 07:45
31

Ronald Koeman zal tijdens het voorseizoen met speciale belangstelling kijken naar FC Barcelona-meubelstukken Jordi Alba en Sergio Busquets, bericht AS. De kersverse Barça-trainer wil de geroutineerde linksback en controleur eerst zelf aan het werk zien, voordat hij bepaalt of Alba en Busquets een rol spelen in zijn plannen.

De renovatieplannen van Koeman domineren de Spaanse headlines: zo zou Luis Suárez bedankt zijn voor bewezen diensten, terwijl ook Samuel Umtiti, Arturo Vidal en Ivan Rakitic op weg lijken naar de uitgang. Met Alba en Busquets heeft de voormalig Oranje-bondscoach iets meer geduld, meldt AS.

Wedden

Meer odds

De twee dertigers beschikken over doorlopende contracten: de 32-jarige Busquets ligt nog vast tot 2023, de één jaar jongere Alba heeft nog een contract tot 2024. Zij mogen tijdens het voorseizoen bewijzen dat ze – zowel binnen als buiten het veld – nog van waarde zijn voor FC Barcelona. Koeman zou Busquets echter hebben medegedeeld dat hij na twaalf jaar Barça niet meer onomstreden is. De nieuwe trainer wil Busquets graag binnenboord houden, maar de routinier zal dan wel moeten accepteren dat hij niet alle wedstrijden gaat spelen.

Frenkie de Jong lijkt één van de belangrijke pijlers te worden van het 'nieuwe' Barça. Of sterspeler Lionel Messi blijft, moet nog afgewacht worden: de 33-jarige Argentijn twijfelt volgens Spaanse media aan zijn toekomst in Camp Nou.