Schuurs imponeert bij Ajax: 'Volgens mij creëer ik ook vertrouwen met mijn spel'

Schuurs imponeert bij Ajax: 'Volgens mij creëer ik ook vertrouwen met mijn spel'

25-08-2020 21:25
73

Perr Schuurs denkt dat hij met zijn huidige spel kans maakt op een basisplaats bij Ajax. De verdediger uit Nieuwstadt maakte ook in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC (1-0) indruk bij de Amsterdammers en wil die lijn graag doortrekken.

Schuurs blijft nuchter onder alle complimenten. "Over het algemeen ging het vandaag heel goed en deze lijn moet ik dan ook doortrekken naar de volgende wedstrijden", zegt de Limburger voor de camera van Ziggo Sport. "Dit is nog maar het begin, maar ik ben wel heel tevreden met hoe het gaat. Dit moet ik blijven doen, zodat ik vast in de basis kom."

Ajax-trainer Erik ten Hag geeft Schuurs het vertrouwen en daar is de verdediger maar wat blij mee. "Dat voel ik ook zeker, maar volgens mij creëer ik dat ook met mijn spel. Vandaag doe ik dat met mijn positioneren en verdedigend en aanvallend gaat het ook heel goed."

Op de vraag of de uitverkiezing in de voorselectie van het Nederlands elftal hem motiveert, antwoordt de Limburger bevestigend. "Daar ben ik heel erg blij mee. Natuurlijk weet ik dat ik nog heel veel stappen moet maken, maar daar mag ik heel trots op zijn. Als ik erbij ben, dan ga ik ook mijn best doen."