'Manchester City gelooft heilig in komst Messi en biedt tweejarig contract'

'Manchester City gelooft heilig in komst Messi en biedt tweejarig contract'

26-08-2020 14:44 Laatste update: 15:37
146

Manchester City gelooft heilig in de kansen om Lionel Messi naar Engeland te halen. Dat melden The Guardian en RAC1, nu blijkt dat de Argentijnse vedette FC Barcelona wil verlaten.

Manchester City wordt genoemd als één van de clubs die Messi kan betalen. Dat het de runner-up van de Premier League menens is, blijkt wel uit de berichtgeving van RAC1: Messi kan een tweejarig contract ondertekenen in het Etihad Stadium. Daarna is het mogelijk om af te bouwen bij zusterclub New York City FC.

City heeft met Josep Guardiola een belangrijk ijzer in het vuur. De Spanjaard was Messi's trainer toen Barça aan de hand van de Argentijnse superster tussen 2008 en 2012 alles won wat er te winnen viel. Guardiola ziet een nieuwe samenwerking zitten.

Ferran Soriano, algemeen directeur van Manchester City en voorheen werkzaam in Camp Nou, leidt de besprekingen met het kamp-Messi. De hoofdrolspeler heeft Guardiola naar verluidt gevraagd nog minimaal twee jaar aan te blijven. Het City-contract van Guardiola loopt volgend jaar af.

Het is nog onduidelijk hoeveel Messi moet kosten. Door een clausule in zijn contract kan de 33-jarige Argentijn elk jaar kosteloos vertrekken, maar volgens Barça is de deadline voor dit jaar al verstreken. Messi heeft een afkoopsom van 700 miljoen euro, al wordt er ook gerept over een vraagprijs van 222.000.001 euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie