Nederland vervolgt coëfficiëntenjacht na AZ-mirakel: België kan hete adem voelen

Nederland vervolgt coëfficiëntenjacht na AZ-mirakel: België kan hete adem voelen

26-08-2020 19:00 Laatste update: 19:04
120

Royal Antwerp FC, Partizan Belgrado en nu Viktoria Plzen... Miraculeuze ontsnappingen in Europa: AZ begint er een goede traditie van te maken! De Alkmaarders mogen nog altijd dromen van het miljardenbal én hebben Nederland weer een stukje dichterbij België gebracht. Tijd voor een voorlopige coëfficiëntenupdate.

Nederland heeft afgelopen seizoen uitstekende zaken gedaan en staat voorlopig stevig in de Europese top-tien. Dankzij de zege van AZ op Viktoria Plzen voelt nummer 8 België de hete adem van de noorderburen in de nek. Nederland kan – dankzij de nieuwe corona-puntentelling – 0.300 punt bijschrijven op deze winderige woensdagmiddag.

Veel last van de concurrentie hebben 'we' bovendien nog niet. Besiktas – de voorrondetroef van Turkije – sneuvelde dinsdag al tegen PAOK Saloniki en mag verder in de Europa League. Rapid Wien speelt later op de woensdag tegen het Kroatische Lokomotiva Zagreb: bij een overwinning kan Oostenrijk weer op 1.675 punt van Nederland komen. Voorlopig geen reden tot zorgen dus.

De huidige middenmoot van de coëfficiëntenranglijst:
8: België 31.300 (0.800)
9: NEDERLAND 31.100 (1.100)
10: Oostenrijk 29.125 (0.000)
11: Turkije 27.900 (0.900)
12: Oekraïne 27.100 (0.800)

Donderdag staat de eerste Europa League-voorronde op het programma, maar dan komt er niemand van de concurrentie in actie. Het vizier kan dus gericht worden op de tweede week van september: AZ treft dan Benfica, Dinamo Kiev of AA Gent. Als AZ dan nog een keer kan stunten, komen de lucratieve Champions League-bonussen wel héél dichtbij... Bovendien mag Willem II dan aan zijn Europa League-avontuur beginnen, één voorronde later stroomt PSV in. Ajax en Feyenoord zijn al zeker van een ticket voor hun Europese groepsfase. De eerste slag is alvast gewonnen door Nederland: het startschot van opnieuw een mooi coëfficiëntenseizoen?

Bron: Bert Kassies

(Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s