Sow in genade aangenomen bij RKC: 'Hoe heb je het in godsnaam zo ver laten komen'

Sow in genade aangenomen bij RKC: 'Hoe heb je het in godsnaam zo ver laten komen'

27-08-2020 20:20 Laatste update: 21:47
9

RKC Waalwijk-trainer Fred Grim kan weer beschikken over aanvaller Sylla Sow. Die spande een arbitragezaak aan tegen zijn club, omdat hij van mening was dat hij transfervrij mocht vertrekken uit Waalwijk. Uiteindelijk werd RKC in het gelijk gesteld. 

"Wij zijn afgelopen week op trainingskamp gegaan met het team, Sylla is niet meegegaan", geeft Grim aan voor de camera van FOX Sports. "Hij heeft vervolgens een conditionele test gedaan. Er moet nog wel het een en ander gebeuren. Als je vier weken achterstand hebt op het team gaat je dat niet in de koude kleren zitten. Al met al heeft dit alleen maar verliezers gebracht."

Technisch directeur Frank van Mosselveld begrijpt weinig van de actie van Sow, maar is het gesprek met de aanvaller aangegaan. "Je denkt: hoe heb je het in godsnaam zo ver kunnen laten komen? Hij heeft het advies van zijn management gevolgd. Ik vind dat je als speler verantwoordelijk bent voor je eigen gedrag, dat hebben we hem ook duidelijk gemaakt. Het is zaak om Sylla zo snel mogelijk op te trainen."

RKC speelt donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Die wedstrijd is om 20:00 uur begonnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast