'Pijnlijke situatie voor Koeman: wanhoopspoging Barça met Griezmann lekt uit'

'Pijnlijke situatie voor Koeman: wanhoopspoging Barça met Griezmann lekt uit'

28-08-2020 07:30 Laatste update: 12:51
79

Opmerkelijk nieuws van Marca: FC Barcelona heeft Atlético Madrid voorgesteld om Antoine Griezmann te ruilen voor João Félix. Dat gebeurde naar verluidt in de aanloop naar de dramatische Champions League-uitschakeling tegen Bayern München.

Enkele dagen voor Barça - Bayern (2-8) stelde voorzitter Josep Maria Bartomeu volgens Marca een verrassende ruildeal voor: Griezmann voor Félix. De 'wanhoopspoging' uit Camp Nou zou voortkomen uit de onhoudbare economische situatie van Barcelona: de club heeft een salarislast van 562 miljoen euro - liefst 81 procent van de totale begroting.

Griezmann maakte in de zomer van 2019 voor 120 miljoen euro de overstap naar Barcelona. De opbrengsten van die megatransfer wendde Atlético aan voor de komst van Félix, die voor 126 miljoen overkwam van Benfica.

Bartomeu was bereid om zijn topaankoop na één jaar op te geven. Niet om sportieve, maar financiële redenen. Griezmann verdient jaarlijks 21 miljoen euro, hoewel hij in zijn eerste twee contractjaren nog 18 miljoen opstrijkt. Félix kreeg in zijn eerste seizoen bij Atlético 'slechts' 3,5 miljoen netto. Atlético heeft het aanbod van Barça overigens afgewezen.

Dat het nieuws nu uitlekt, is pijnlijk voor Ronald Koeman. De nieuwe trainer van Barça voerde afgelopen week een goed gesprek met Griezmann, die komend seizoen een belangrijke rol gaat spelen. "Je deed het bij Atlético en je gaat het doen bij Barça", zou Koeman tegen de Fransman hebben gezegd. Griezmann besloot vervolgens te blijven.