'Koeman overtuigt Griezmann wél: 'centrale rol' bij Barça en nieuw rugnummer'

'Koeman overtuigt Griezmann wél: 'centrale rol' bij Barça en nieuw rugnummer'

27-08-2020 12:59
74

Ronald Koeman wijst zwaargewichten als Luis Suárez, Samuel Umtiti, Ivan Rakitic en Arturo Vidal de deur, maar de nieuwe trainer van FC Barcelona heeft wél vertrouwen in Antoine Griezmann. De Franse aanvaller speelt een centrale rol in zijn plannen.

Dat meldt L'Equipe, nadat Koeman en Griezmann volgens de Franse sportkrant een 'goed gesprek' hebben gevoerd. Barça telde vorig jaar 120 miljoen euro neer voor de 29-jarige Fransman, die overkwam van Atlético Madrid. Zijn debuutseizoen in Camp Nou liep uit op een deceptie.

Koeman heeft echter het volste vertrouwen in Griezmann. "Hij moet op de positie spelen waar hij gewend is om te spelen en waar hij naar zijn kwaliteiten kan spelen", zei hij vorige week voor de camera van de NOS. Griezmann kreeg vervolgens ook face-to-face te horen dat hij komend seizoen een belangrijke rol gaat spelen.

'Griezmann, een centrale speler in het tijdperk na Messi', kopt L'Équipe. Koeman heeft hem een leidersrol en meer bewegingsvrijheid beloofd. Het onderhoud vond overigens plaats vóórdat de Messi-bom barstte in Barcelona. Als de Argentijn inderdaad vertrekt, wordt Griezmann vermoedelijk nog belangrijker gemaakt door Koeman.

"Je deed het bij Atlético en je gaat het doen bij Barça", zou Koeman tegen Griezmann hebben gezegd. Volgens L'Équipe is de speler 'enthousiast' over de plannen. Griezmann zou Koeman zelfs hebben gevraagd of hij het shirt met rugnummer 7, dat nog in handen is van Philippe Coutinho, mag dragen.